Ελληνικά English
Τηλέφωνα : +30-25410-75204
+30-25410-67242

Εξοικονόμηση Ενέργειας

Εξοικονόμηση ενέργειας στα κτήρια.

Ενεργειακή ταυτότητα κτηρίων.

Ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους τα ελληνικά κτήρια είναι ιδιαιτέρως ενεργοβόρα είναι η παλαιότητά τους και η μη ενσωμάτωση σύγχρονης τεχνολογίας σε αυτά, λόγω έλλειψης σχετικής νομοθεσίας τα τελευταία 30 χρόνια.
Περισσότερα από αυτά τα κτήρια αντιμετωπίζουν θέματα όπως:
• μερική ή παντελή έλλειψη θερμομόνωσης,
• παλαιάς τεχνολογίας κουφώματα (πλαίσια/μονοί υαλοπίνακες),
• ελλιπή ηλιοπροστασία των νότιων και δυτικών όψεών τους,
• μη επαρκή αξιοποίηση του υψηλού ηλιακού δυναμικού της χώρας,
• ανεπαρκή συντήρηση των συστημάτων θέρμανσης/κλιματισμού με αποτέλεσμα χαμηλή απόδοση.

Διαβάστε περισσότερα
Περίπτωση πρώτη: Νέα κατοικία

Η Βιοκλιματική Αρχιτεκτονική είναι αυτή που στην περίπτωση κατασκευής ενός νέου κτηρία, θα δώσει τα βέλτιστα στοιχεία για την ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας.

Οι παράγοντες που λαμβάνονται υπόψην είναι:

  • το κλίμα της περιοχής που θα γίνει η κατασκευή
  • ο προσανατολισμός του κτηρίου
  • τυχών σκιάσεις από το περιβάλλον
  • ανοίγματα
  • μόνωση
  • σκίαστρα

Χρησιμοποιόντας και στοιχεία όπως γεωθερμία, φωτοβολταϊκά συστήματα και εναλλάκτες θερμότητας, μπορούμε να πετύχουμε την θερμανση και την ψύξη ενός κτηρίου καταναλώνοντας ελάχιστη ενέργεια.

Η Εξοικονόμηση ενέργειας όμως δεν αφορά μόνο τς απώλειας θερμότητας σε ένα κτήριο.

Πολύ σημαντική είναι και η εξοικονόμιση ενέργειας κατά την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας. Έτσι έχουμε και στην κατανάλωση αυτή πιστοποίηση και ταυτότητα κτιρίου.

Η εταιρία μας έχει τα κατάλληλα μέσα και τα εργαλία για την παρακολούθηση απωλειών κάθε είδους και μπορεί με καταγραφικά να ανιχνεύει ενεργοβόρες συσκευές

Περίπτωση δεύτερη: Παλαιά κατοικία

Για να μπορέσει ένα ενεργειακός επιθεωρητής να μπορέσει να εκδόσει πιτοποιητικό ενεργειακής απόδοσης, θα πρέπει να έχει την εμπειρία της κατασκευής και τα κατάλληλα μέσα.

Έτσι σε ένα παλιαό κτήριο με μικρό μέγεθος θερμομόνωση θα πρέπει ο πελάτης να ενημερωθεί για το πόση θα είναι η εξοικονόμηση σε καύσημο ή σε χρήμα, αν το κτήριο αναβαθμιστή, π.χ. με μία εξωτερική θερμομόνωση (θερμοπρόσοψη).

Θερμική κάμερα για την ανίχνευση θερμικών απωλειών

Εξωτερική θερμοπρόσοψη

 

Η εταιρία μας είναι σε θέση να μελετήσει κτήρια κάθε είδους κατασκευής και να εκδόσει τόσο πιστοποιητικά ενεργειακής απόδοσης, όσο και να προτείνει λύσεις για την ελαχιστοποίηση απωλειών, συνοδευόμενα από την κατάλληλη οικονομοτεχνική μελέτη.

Εισαγωγή

Τ.Ε.ΚΑΤ. Η Τεχνική Εταιρία με την πολυετή εμπειρία της, καλύπτει τις επιθυμίες όλων των πελατών της, στους τομείς μελέτης και κατασκευής, ποιότητας υλικών, ποιότητας κατασκευής, τήρηση χρονοδιαγράμματος, ασφάλειας εργασιών σε πολύ προσιτό κόστος.

Αντικείμενο. Η εταιρεία ασχολείται με την εκπόνηση μελετών, οικοδομικές άδειες, κατασκευή κτηριακών έργων, κατασκευή έργων υποδομής, ενεργειακές επιθεωρήσεις, τακτοποιήσεις αυθαιρέτων, θερμοπροσόψεις τοπογραφικές εργασίες, ανακαινίσεις, καθώς και με κάθε εργασία αρμοδιότητας Πολιτικού Μηχανικού, Ηλεκτρομηχανολογικών Εργασιών και Εργασίες Πρασίνου.

Τα Νέα μας

Επικοινωνία

Τ.Ε.ΚΑΤ. - ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ
4χλμ Ξάνθης - Καβάλας
Ξάνθη, 67100

+302541075204
tekat@balkangate.com